Onderwijs

VO
Ik ben tijdens mijn studie begonnen als bijlesdocent op het Luzac. Mijn eerste echte baan was in Amsterdam-Noord. Ik wist niks van andere culturen en heb in die tijd net zoveel van de leerlingen geleerd als zij van mij (dat laatste hoop ik tenminste). Na Amsterdam-Noord volgden negen heerlijke jaren bij een scholengemeenschap op de Utrechtse Heuvelrug.

MBO en HBO
In 2007 werd werd ik freelance docent taalvaardigheid bij de Politieacademie. Ik ben ook een aantal jaren diversiteitstrainer geweest op middelbare scholen, MBO’s en een PABO.

De Schoolschrijver
Sinds 2015 ben ik Schoolschrijver. Daar komen al mijn passies samen: kinderboeken, taal, schrijven, lesgeven aan kinderen uit allerlei culturen.

NT2
Sinds een aantal jaar geef ik Nt2, Nederlands aan anderstalige volwassenen. Ik werkte bij taleninstituut Babel in Utrecht en gaf privé les. Voor exchange students van de HKU in Utrecht verzorg ik een aantal keer per jaar een cursus op maat over de Nederlandse Taal- en Cultuur. Creativiteit en het studentenleven zijn daarbij de twee vrolijke uitgangspunten!

Kunst Centraal
Voor kunst en cultuur kun je naar een museum ergens ver weg, maar het hóéft niet. De mooiste en meest creatieve dingen zijn ook te ervaren in je eigen leefomgeving en dat weten ze bij Kunst Centraal maar al te goed. Een aantal jaren geleden schreef ik een jubileumboek in het kader van het 10-jarig bestaan van de stichting; inmiddels werk ik er als gastdocent.

Leeskring
Vier ker per jaar begeleid ik een leeskring. We spreken af in het koffiezaaltje boven de plaatselijke boekhandel en praten over een boek van een Nederlandse of Vlaamse auteur. Sinds ik voorzitter ben, kan ik geen boek meer lezen zonder erin te strepen en kladden en het hele internet uit te kammen, op zoek naar meer informatie over het verhaal en de schrijver.