Nieuw – nieuw – nieuw

Ik houd van nieuw:
Een nieuw schooljaar met veel nieuw werk: ik mag een jaar lang Schoolschrijver zijn op locatie, ik ga Schoolschrijver Maanden geven op basisscholen die ik nog niet ken en voor Academietrainingen geldt hetzelfde.
Er is een nieuwe lichting uitwisselingsstudenten op de Kunstacademie. Met hen ga ik de komende maanden de Nederlandse taal onderzoeken als een nieuw, goed doordacht en eindeloos fenomeen (soms ook een gedrocht).
Ik schrijf Informatieboeken schrijven voor Schoolsupport over onderwerpen die totaal nieuw voor me zijn, waar ik nog niets van weet.
En we hebben een nieuwe huisgenoot: mijn achternichtje woont bij ons in huis. Er heerst namelijk kamernood in Utrecht. Maar da’s niks nieuws. (Wij vinden dat niet erg, want ze is zeer aangenaam gezelschap.)

En er komt een nieuw boek! Terwijl ik deze woorden typ, wordt het gedrukt door Drukkerij Wilco in Zutphen. Voordat ik deze woorden typte, schreef ik de verhalen. Eindeloos opnieuw en opnieuw. Ik liet mensen meelezen en oordelen. En weer begon ik opnieuw. Ik vroeg Tante Beun of ze wilde meewerken, zij benaderde Rian, ik belde Uitgeverij Menuet, mailde met het bestuur, ging langs bij de drukker, belde nog eens en weer eens, mailde continu, checkte alles goed en soms niet, maakte dus fouten ( oh ja, veel!) en begon weer opnieuw.
Ik leer, kortom, as we speak, een klein beetje een nieuw vak: het uitgeversvak. Bloedspannend. Heel fijn.

Nu wil ik ook nog een nieuwe website. Maar ik kan niet álles tegelijk. Dus zoek me voorlopig hier maar even op. En op social media. Voor meer nieuws over al dat nieuws.

(Af en toe houd ik trouwens ook van oud: een handjevol tradities, tweedehands kinderboeken uit mijn jeugd en bruin bier.)