Twee herinneringen, twee boeken

Eén herinnering kan het begin zijn van een boek.

Vorig jaar ging ik samen met mijn jongste dochter Lutein het dierenasiel in Amersfoort: ze mocht poezen voorlezen. Een paar weken geleden is ‘Het geheim van het dierenasiel’ verschenen in de serie ‘Het geheim van’. Mijn debuut bij Leopold! De herinnering aan die gezellige kattenmiddag heb ik erin verwerkt.

Een iets minder gezellige middag had ik ruim zestien jaar geleden. Op mijn gemak trok ik baantjes in het zwembad. Ik was acht maanden zwanger en zwemmen vond ik heerlijk, want in het water voelde ik het gewicht van mijn dikke buik niet.
Plotseling zag ik, terwijl ik onder water zwom, aan de overkant van het zwembad een jongen krampachtig spartelen en naar adem snakken. Hij was aan het verdrinken!
Gelukkig werd hij snel gered door de badmeester, maar ik denk niet dat hij die middag ooit zal vergeten.
In maart van dit jaar verscheen, zestien jaar later dus, het boek ‘Onder water’. Het is een van de vier titels in de serie ‘Het talent van’. In dit filmpje zie en hoor je wat de lezers van de serie en van mijn boek vinden.