TIPS om je mee te verplaatsen (in een ander)

TIP 1: NAAR HET THEATER
Ben jij wel eens in een schouwburg geweest? Heb je wel eens een musical gezien of een toneelstuk? Via de website van de Utrechtse schouwburg kun je regelmatig een theaterproductie bekijken. Bijvoorbeeld de voorstelling van Belle En Het Beest. Ga er maar lekker voor zitten en verplaats je in het leven van Belle. Of het beest, natuurlijk. 😉

TIP 2: KLEDINGSWOP VOOR DE MEIDEN
Deze tip is voor de meiden (sorry boys): heb jij een vriendin die dezelfde kledingmaat heeft als jij? Mooi! Mik 3 mooie outfits in een shopper en Loop, op anderhalve meter afstand van andere mensen die je tegenkomt, naar het huis van je vriendin. Zet de tas voor de deur, bel aan en zet een reuzengrote stap (anderhalve meter!!!) naar achteren.
Wacht tot de deur opengaat.
Ga je met lege handen naar huis?
Nee!
Je vriendin heeft namelijk ook 3 outfits voor jou in een tas gestopt.
De komende 3 dagen lopen jullie in elkaars kleren. Schrijf elkaar daarna een verslagje. Beantwoord de volgende vragen: Hoe vond je de outfits? Hoe voelde je je toen je ze aanhad? Hoe reageerden andere mensen erop?

TIP 3: ER WAS EENS EEN KATOENPLANTJE…
Aaaaah, wat is het mooi weer vandaag. ‘Shirtjesweer’ noemen wij dat hier thuis. Weg met die wintertruien, we lopen allemaal rond in ons favoriete T- shirt!
Teken op een A4 zo groot mogelijk een T-shirt en knip het uit.
Bekijk je eigen favoriete shirt eens goed: Waarvan is het gemaakt? En waar? Kun je verzinnen hoe het er daar uit ziet? En wie eraan zou hebben kunnen gewerkt? Hoe komen de kleuren in je shirt? Hoe is je shirt in de winkel terecht gekomen? En hoe vind je shirt het bij jou, denk je?
Schrijf het levensverhaal van je T shirt op een blaadje. Klaar? Lees het nog eens over. Staat er tenminste 1 geluid, 1 kleur, 1 geur en 1 gevoel in? Dan schrijf je het in het net over op je uitgeknipte T shirt en plak het op je kledingkast.

TIP 4: WIL JE IN MIJN SCHOENEN STAAN?
Je mag kiezen: bejaard, koning, cavia, buitenaards wezen, invalide, miljonair, paranormaal begaafd, profvoetballer, de baas van je gezin, blind.
Probeer je eens voor te stellen hoe je leven er dan uit zou zien. Wat zou er leuk aan zijn? Wat zou minder leuk zijn? Hoe zou je het dan toch zo leuk mogelijk kunnen proberen te maken?

TIP 5: STEL DAT…
Nu we toch aan het nadenken zijn over hoe het zou zijn als… kunnen we nog wel even verder filosoferen. Over wat waar is en wat niet, bijvoorbeeld. Dit is een heel leuk doeboek dat je daarbij helpt: