TIPS met magie

Het is vandaag niet zomaar maandag: het is Magische Maandag. Nog een paar dagen en dan begint de Magische Meivakantie. Maar nu eerst weer een paar Magische Tips 😉

TIP 1

Deze is voor de bovenbouwers:
Er is een geweldig mooie website – in het Engels, doe je best! – over Harry Potter. Je kunt er veel informatie vinden over Harry Potter, maar een beetje rondkijken en alle tekeningen bestuderen, is ook al een feest. Veel magisch plezier met Harry Potter!

TIP 2
Deze is voor de middenbouwers:
Als ik zeg ‘Wakkabakkaboe!’ Wat zeg jij dan?
Heel goed!
Foeksia!
Op de website van Uitgeverij Leopold kun je prachtige kleurplaten downloaden van de magische miniheks. Heb je geen printer? Geeft niks. Met behulp van die kleurplaat kun je haar vast wel natekenen. Da’s nog veel knapper dan een kleurplaat inkleuren!
Oh ja! Je kunt er ook de Kwarkdans leren. Ik zou zeggen: maak er een filmpje van voor je gymjuf of -meester, dan kun je gym ook meteen afvinken voor deze week. Wakkabakkaboe!

TIP 3
Deze is voor de onderbouwers (vooruit: ook voor de middenbouwers):
Heb jij wel eens gehoord van de boze heks?
Dan weet je vast wel dat er boeken vol verhalen over haar zijn.
Maar…
Er zijn ook verhalen over de boze heks die NIET in boeken staan. Magisch, hè!
Die verhalen staan alleen op internet. Ik geef je hier de link: Boze Heks. Misschien wil je grote broer of zus (of iemand anders natuurlijk) je voorlezen.

TIP 4
Hoi groep 1 en 2! Voor jullie heb ik ook een magische tip:
Bookabooka!
Dat klinkt als een toverspreuk, toch?
Is het ook!
En een app.
Waar de mooiste prentenboeken aan je worden voorgelezen. (Misschien over een poosje ook wel een prentenboek van mij 😉 )
Vraag maar aan papa of mama of je hem mag downloaden.

TIP 5
Vooruit, voor de ouders vandaag ook een tip.
Kies een goed moment en een geschikt plekje, bijvoorbeeld met een kopje thee samen op het balkon in de namiddag, tijdens de afwas of tijdens het naar bed brengen.
Vraag uw zoon of dochter wat hij of zij zou toveren, als dat zou kunnen. Let op! Neem het antwoord serieus en vraag dóór: hoe zou dat er dan uitzien, wat zou jij dan doen, hoe zou jij je dan voelen enz. Vertel daarna ook wat u zou willen toveren en waarom.
Leuk om te doen?
Verzin er dan ook een toverspreuk bij!
Hokuspokusinmijnsas, ik wou dat het coronavirus verdwenen was!