TIPS voor groot en klein

TIP 1: SPANNENDE ONTKNOPING
Hoe een verhaal afloopt, dat noem je de ontknoping. Vandaag om 14:00 precies kun je kijken en luisteren naar het laatste deel van Huisarrest op de website van De Schoolschrijver. Hoe gaat het verder met de kinderen van het pleintje? En met mevrouw Citroen? Kunnen de kinderen haar op de een of andere manier de verhalen geven, die het schrijfmeisje heeft opgeschreven? Zal ze weer beter worden…?

TIP 2: BESTE HOOFDPERSOON
Vandaag is het minder mooi weer. Misschien heb je aan het eind van de middag, als je klaar bent met je schoolwerk en buiten een frisse neus hebt gehaald, wel even zin om te netflixen. 
Weet je wat je daarna kunt doen? Een brief schrijven aan de hoofdpersoon uit de serie of film die je gekeken hebt. Vertel hem of haar wat je leuk, bijzonder of knap vindt en vertel wat zou jij hebben gedaan als jij in zijn of haar situatie had gezeten. 

TIP 3: de APPel valt niet ver…
Kijk eens even naar (een foto van) je moeder. 
En dan naar (een foto van) je vader. 
En kijk tot slot eens in de spiegel.
Wat denk je dan? 
Juist!

De APPel valt niet ver van de boom.

Stuur elkaar whatsapp de mooiste, leukste, of eigenaardigste spreekwoorden toe. 
Ken je geen spreekwoord? Zoekt (op internet) en gij zult vinden. 

TIP 4: WIE KRABT WAT WAAR?
Tijd voor een iets actiefs, zónder dat je moeder gaat gillen dat de woonkamer geen sporthal is.
1. Surf naar de tongbrekerssite
2. Kies een tongbreker uit en onthoud hem goed. 
3. Ga naar je moeder en zeg de tongbreker hardop. Net zo lang totdat zij hem ook kent. (Of… toch gaat gillen…)

TIP 5: KLEIN MAAR FIJN
Rien Poortvliet woonde vroeger in het dorp waar ik nu woon. (Is dat toeval? Ik denk het niet.) Hij wist alles van kabouters. Dat ze mensenschuw zijn, bijvoorbeeld. Ze laten zich bijna nooit zien. Maar wel aan Rien!
Boeken schreef, eh tekende, hij erover vol. Kijk maar eens op het plaatje hieronder.
Volgens Rien waren er zes soorten kabouters: boskabouters, duinkabouters, tuinkabouters, huiskabouters, boerderijkabouters, siberische kabouters.

Het is al lang geleden dat Rien dit allemaal onderzocht en ontdekte. Ik verwacht dat jij wel een nieuwe kaboutersoort kunt ontdekken in deze stille tijden. Een galerijkabouter, bijvoorbeeld. Of een voetbalveldkabouter. Een cafékabouter, een bioskabouter…
Teken de nieuwe kaboutersoort en schrijf er alles over op. Wil je het resultaat aan me laten zien? Super! Je weet me te vinden…