Het lopende vuurtje van De Schoolschrijver

Volgende week begint De Schoolschrijver aan haar achtste editie van het intensieve traject. Ooit begon het met een prachtig, kleinschalig initiatief van directeur Annemiek Neefjes en auteur Lydia Rood. Vanaf 22 januari a.s. zijn tientallen kinderboekenschrijvers gedurende een half jaar verbonden aan basisscholen in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, maar ook in de provincies Groningen en Friesland.
Wat gaat dit lopende vuurtje doen?

Taal- en verhaalvlammetjes aanwakkeren en oppoken. De fik erin!
Samen met de leerlingen verwonderen de schrijvers zich over woorden, wezens, wensen en waarheden, over alle mogelijke werelden.
Over anderen, over elkaar, over zichzelf.
En dan?
Dan wordt de woordenschat van die kinderen groter, wordt hun fantasie geprikkeld en nemen hun leesplezier en zelfvertrouwen toe. En dát zie je op een positieve manier terug in álles wat ze doen, denken en zeggen op school en daarbuiten.

Ik ben één van de schrijvers die vanaf volgende week gaat vlammen. El Kadisia wordt mijn school, groep 4 wordt mijn groep. De kinderboeken en dichtbundels liggen klaar. Er is een vitrine, een boekenkast. Er zijn werkmappen in alle klassen. Er zijn knutselspullen. Er is een rooster, er is een brievenbus en er komt een officiële opening waar ik N.I.K.S. van mag weten (spannend! leuk!).
Volgens mij verlangen de kinderen en juffen er net zo vurig naar als ikzelf!

Meedoen?
Dat kan op allerlei manieren: intensief, eenmalig of een maand, online… maatwerk staat voorop. Kijk voor meer informatie op de website.