Simone

Wie
Simone dus. Simone Arts. En dat was niet helemaal de bedoeling. Mijn ouders hadden Marieke voor me bedacht en als geboortedatum 11 juni in hun hoofd. Maar ja. Ik kwam pas twee weken daarna, in tegenstelling tot mijn buurmeisje. En zij kreeg de naam Marieke. Toevallig.

Gelukkig waren mijn ouders heel flexibel. We verzinnen wel wat anders, dachten ze. Uiteindelijk hebben ze me vernoemd naar een collega. Hoe zag zij eruit, hoe was ze? wilde ik op een dag weten. Mijn vader antwoordde: ‘Een stoer wijf met een enorme bos rode krullen en veel humor.’

Ik ben blij met mijn naam!

Wat
Om maar met werk te beginnen: auteur, docent Nt2, Schoolschrijver, gastdocent bij Kunst Centraal, voorzitter van een leeskring van zes lieve dames die allemaal mijn moeder hadden kunnen zijn en waarvan het één gelukt is om in ieder geval mijn schoonmoeder te worden.
En ook: moeder, lid van de OC op de basisschool van jongste, soms in de sportschool te vinden en vrouwtje van onze liefstoute labrador Patou en nog veel meer.
Ik verveel me geen seconde!

Waar
De exacte coördinaten weet ik niet, maar pak ‘m beet in het midden van het land en daar iets ten noordoosten van, op een hoek, onder zeventien eikenbomen. Echt waar.

Ik heb ook lang in de stad gewoond, in Utrecht. Prachtig. Ik houd van steden. Maar ik word pas echt gelukkig in de natuur er omheen.
Misschien komt dat omdat ik opgegroeid ben in een dorpje in Noord-Brabant? Zou kunnen.

Wanneer
Vooruit, een paar jaartallen dan:

1975: geboren dus!
1997: afgestudeerd op mijn 22e! Vanaf mijn achttiende was het mijn streven: voor mijn 23e verjaardag een titel te hebben. Waarom? Dat is de volgende vraag!
2002: ik werd moeder van Anemoon
2004: ik werd moeder van Saveer
2006: mijn eerste peuterboekje kwam uit, Goed zo, Gijsje!
2008: ik werd moeder van Lutein
2012: Sterren! kwam uit, mijn kinderboekendebuut.
2013: mijn eerste boek voor volwassenen kwam uit: Moeder, de vrouw.

Waarom
Wie die vraag heeft bedacht, verdient een dikke boekenbon. Zonder ‘waarom’ kan er geen boek worden geschreven, geen les worden gegeven en heeft het leven geen nut.
Verder heb ik er geen antwoord op, behalve dan: Daarom. Maak er wat moois van!

Hoe
Als het enigszins kan door te stoppen op een moment dat het nog leuk is. Dan heb ik de volgende dag altijd weer zin om te beginnen!