Holle Bolle Gijs

Een paar eigenschappen die in mijn werk altijd van pas komen zijn mijn leergierigheid en mijn vermogen tot verwondering. Ik kan geen genoeg krijgen van luisteren naar mensen die dingen beter kunnen dan ik. Ik kijk schaamteloos, mateloos naar hen op en hang aan hun lippen. Als het op inzichten verwerven aankomt, ben ik een echte veelvraat.

Na een half jaar keihard werken aan de Fashion Academy en daarnaast lesgeven als Schoolschrijver en docent Nt2, komt er nu een periode aan waarin ik mijn honger naar kennis en nieuwe creativiteit enigszins kan stillen:
– Komende woensdag vindt de jaarlijkse Annie M.G. Schmidtlezing plaats. Pen en schrijfblok liggen al klaar om aantekeningen te maken van al het bijzonders dat Rindert Kromhout vast en zeker gaat vertellen.
– Zaterdag a.s. is er de (ook jaarlijkse) Middag van het Kinderboek in de OBA van Amsterdam. Ik weet nu al dat ik me klein en nietig ga voelen tussen de vele collega’s die meters boeken hebben geschreven (zelf zit ik op 30 centimeter; ik heb het met een liniaal nagemeten).
– Op 16 juni ga ik naar de Conferentie Creatief Schrijven in het Onderwijs. Smullen.
– Op 17 juni geeft Tools voor Taal een workshop Art Journaling. Eén keer raden wie daar met vieze verfvingers en lijm in haar haren lekker gaat zitten genieten…

Honger smaakt altijd naar meer.